18. juni 13:19
 
Du befinner deg her » leca pipesortiment
 problemfix
 pipesenteret.no

Leca pipesortiment

I motsetning til Brekke og hans nye svigersønn passer peisen og pipa perfekt sammen
Før i tiden valgte man ovn eller ildsted uavhengig av hva slags pipe man hadde. Med så mange forskjellige typer ildsteder som finnes i dag (gass, olje, ved, pellets og åpne gruepeiser), stilles det helt andre krav til piper. Skal husets ovner og peiser virke tilfredsstillende, må ildsted og pipe passe perfekt sammen. Pipa er det produktet i byggebransjen som er belagt med de strengeste kravene i lovverket. Den må klare store temperaturbelastninger, og den må stå imot store fysiske og kjemiske belastninger. I tillegg må den dimensjoneres i forhold til ildstedet. Leca er den leverandøren av piper med størst sortiment. Derfor kan vi tilby deg en skreddersydd løsning slik at ildsted og pipe blir best mulig tilpasset hverandre.

Harmoni mellom pipe og ildsted er viktig, og det er viktig å velge en pipe som er dimensjonert til det ildstedet du skal ha. Leca tresjikts elementpipe er et komplett system der alle komponenter er tilpasset hverandre. Dette er viktig for at pipa skal funksjonere best mulig og gi maksimal brannsikkerhet.
I over 40 år har Leca vært hovedleverandør av piper til det norske folk. I alle disse årene har vi levert såkalte tresjikts elementpiper, og vi kjenner ikke til et eneste brannforløp som skyldes en slik pipekonstruksjon. Leca tresjikts elementpipe er Norges desidert mest solgte pipe og har alltid vært godkjent av myndighetene. Leca Pipa er meget brannsikker og funksjonell, og fordi den også er rask å bygge, er den meget populær både blant proffer og selvbyggere.

Leca tresjikts elementpipe består av et innerrør (røykrøret) som er omsluttet med ubrennbar isolasjon. Ytterst finnes et kraftig Leca element. Denne konstruksjonen stopper effektivt varmespredning og eventuell påfølgende brannfare.
Om fyring: Selv om det er perfekt harmoni mellom ildsted og pipe, må du fyre riktig for å få et vellykket resultat. Riktig fyring koster dessuten mindre, forurenser mindre og gir ikke brannfare. Her gir vi deg noen fyringstips: Fyr kun med tørr ved som har tørket minst en sommersesong, og steng aldri trekkregulatoren på ildstedet helt igjen når det fyres. Det er viktig at du ikke fyller ildstedet fullt med ved, og unngå "rundfyring". I bunnen av ildstedet bør det alltid være et 20-40 mm tykt lag med aske/ sand. Ved kald pipe, fyr svakt til å begynne med. Har du ventilasjonsanlegg, kreves det helt spesielle fyringsprosedyrer. Er kjøkkenviften på, bør et vindu åpnes. Feiervesenet feier og har tilsyn med pipa, men husk at du selv må tømme sotluken. I tillegg bør du regelmessig sjekke at pussen over tak og beslag er tette, og at pipens ytterflater ikke har fått noen sprekker. Ildsteder som virker dårlig er en god indikasjon på at det er noe feil med pipa.

Her har du en oversikt over våre elementpiper:

Leca Pipe Standarder "allround pipa" med dimensjon og kapasitet som de fleste trenger i en bolig. Kan tilkobles flere lukkede ildsteder og innsatspeiser.

Leca Mini Pipe tar liten plass og passer til hytter og små leiligheter. Den har noe mindre kapasitet enn Leca Standard pipe og kan tilkobles lukkede ildsteder og innsatspeiser (1-3 stk).

Leca Maxi Pipe er pipa med stor kapasitet f.eks. til store, åpne peiser/ gruepeiser og større fyringsanlegg.

Leca Dimensjonert Pipe for fyringsanlegg (olje og ved) og store gruepeiser. Dimensjonene på røykrørene varierer fra 10x10 cm til 45x45 cm.

Leca Etasjehøy Pipe er en monteringsteknikk tilpasset feltutbygging hvor hele pipa blir heist på plass.

Sikkerhet

Leca Pipe har i alle år tilfredsstilt de strengeste kravene som myndighetene stiller og har nødvendig produktdokumentasjon SINTEF. I tillegg gjennomfører vi selv strenge produktkontroller. Vi deltar i internasjonalt samarbeid om piper og driver kontinuerlig produktutvikling bl.a. i dialog med norsk feiervesen. Velger du Leca Pipe, får du et kvalitetsprodukt som er tilpasset norske forhold.

 
Om oss
Kontakt oss
Råd og tips
Pipekledning
Vedens brennverdi
Vedkalkulator
Nyheter
Diverse linker
Referanser
 
Forbered deg til neste fyringssesong!
Les mer »
 
..."dette er folk som kan faget sitt!"...
Fornøyd kunde
 
Problemene med lukt og kondens forsvant etter rehabiliteringen...
Les mer »
 
 
 
Cementprodukt A/S
 pipesenter.no
Vårt distrikt
 
 pipesenter.no
Skorsteins rehabilitering
 
 pipesenter.no
Skorsteinssproblemer - FEILSØKING
 
 pipesenter.no
Montering av ildsted
 
 pipesenter.no
Brannsikkerhet
 
 pipesenter.no
Pipekledning/pipehatt
 
 pipesenter.no
Leca pipesortiment
 
Leca produkter hos Maxit AS
 
a Egset Trykk production
Pipesenteret © 2018